Blog

Learn more about the industry! Scroll down faaaaaast!
Mixing

Mixing

Een veel gestelde vraag bij opkomende producers tegenwoordig is, waarom is het mixen van muziek zo belangrijk? Mixen is een proces waarbij je alle sporen in je muziekprogramma/DAW een eigen karakter en plek geeft. Het mixen van muziek kun je zien als koken. Het woord...

read more
Voorbereiden DJ set

Voorbereiden DJ set

Het voorbereiden van een DJ set. Een GO or NO-GO? De een vindt dat de DJ de sfeer van het publiek aan moet voelen en daarop in moet spelen zonder voorbereiding. Anderen zeggen weer voor een georganiseerde, opgenomen mix te kiezen. Natuurlijk verschilt het per setting zoals bijvoorbeeld bij een mixtape of een live set. Hoe DJ’s zich voorbereiden op het maken van een mix hebben we hieronder een lijstje opgesteld met tips die je helpen bij het voorbereiden van jouw set.

read more
Tips B2B Draaien

Tips B2B Draaien

Back 2 back draaien met je DJ maatje is natuurlijk hartstikke leuk. Wij hebben speciaal voor die DJ’s een paar spelletjes op een rijtje gezet die je kunt spelen tijdens het B2B draaien waardoor dit nog leuker wordt. Lees hieronder snel welke spellen jij dit weekend nog kan uitproberen.

read more
Gouden plaat

Gouden plaat

De laatste tijd worden er gigantisch veel gouden platen aan artiesten uitgedeeld. Zoveel zelfs dat het bij sommige artiesten niet eens meer een verrassing is. Toch kan het zijn dat een artiest miljoenen plays op een nummer pakt en alsnog geen gouden plaat in ontvangst neemt. Hoe zit dit nu eigenlijk?

read more
Administratie beheren

Administratie beheren

Ben je lekker bezig met het draaien en produceren van muziek? Reis je veel en ben je te vinden op verschillende toffe feesten? Dan zal je administratie niet je meest favoriete bezigheid zijn. Toch hoort het bij een van de belangrijkste taken van een bedrijf runnen. Wij hebben wat tips voor je op een rijtje gezet hoe je dit het beste kan bijhouden naast je drukke nachtleven.

read more
Groeien op Instagram

Groeien op Instagram

Tegenwoordig draait alles om social media. Veel mensen hebben moeite met groeien op Instagram en hebben daar niet echt een idee bij hoe ze dit moeten aanpakken. Hiervoor hebben wij een paar tips voor je op een rijtje gezet over hoe je je Instagram optimaal kunt benutten.

read more
Boekingen vergaren

Boekingen vergaren

Skills en ervaring is niet het enige wat je hogerop gaat brengen. Je kan goed draaien, je beheerst de techniek en je kent je tracks. Je heb alles in huis om de volgende wereldster te worden. Toch lukt het niet om meer boekingen te krijgen… wat nu?

read more
Wat staat er op een DJ rider?

Wat staat er op een DJ rider?

Als je een artiest wil boeken, komt er natuurlijk meer bij kijken dan alleen de boekingsprijs. Deze artiest heeft verschillende wensen en benodigdheden bij zijn boeking die hij er graag bij wil hebben. Deze wensen van een artiest noemen we een rider….

read more