Tegenwoordig komt er veel bij kijken als je een DJ wil worden. Skills en ervaring is niet het enige wat je hogerop gaat brengen. Je kan goed draaien, je beheerst de techniek en je kent je tracks. Je heb alles in huis om de volgende wereldster te worden. Toch lukt het niet om meer boekingen te krijgen… wat nu?

Er zijn tegenwoordig natuurlijk ook ontzettend veel DJ’s. Hierdoor kan het moeilijk worden om op sommige plekken binnen te komen. Desondanks dat er veel aanbod is aan DJ’s is er maar een veel kleiner aanbod aan kwalitatief goede DJ’s. Hoe komt het dat de mindere DJ’s toch worden verkozen boven de kwalitatief goede DJ’s? Dit alles kan te maken hebben met connecties en fee’s, maar ook andere factoren. Binnen dit artikel geven we je tips hoe je meer boekingen kan maken.

 1. Eigen huisstijl ontwikkelen
  Veel artiesten proberen tegenwoordig een bepaalde stijl te kopiëren. Probeer hier juist van af te wijken. Een stijl die er al is, is een handelsmerk van iemand anders en heeft daar al veel meer ervaring in. Kom juist met iets origineels.  
 1. Practice makes perfect
  Een keer per week in een club draaien, gaat je niet ver brengen. Veel oefenen is ‘the key to success’. Probeer streng tegen jezelf te zijn en je fouten continu te verbeteren. Maak zoveel mogelijk tijd door in de studio en blijven oefenen.  
 1. Haal overal het beste uit jezelf
  Natuurlijk komt het voor dat je soms in een bepaalde setting terecht komt waarin je je niet op je gemak voelt. Dit kan komen doordat je op een feest met alleen maar ouderen staat of een doelgroep waarvoor je normaal gesproken niet draait. Toch kan het zijn dat diegene weer mensen kent die je hogerop kan helpen. Probeer daarom bij elke gig die je hebt het beste uit jezelf te halen.

Afbeeldingsresultaat voor netwerk ade

 1. Netwerken
  Zonder netwerk kom je nergens. Wees sociaal en durf jezelf te promoten. Nee heb je en ja kun je krijgen, dus probeer altijd mensen te benaderen. Bezoek de evenementen waar jij zelf wilt gaan draaien en stel jezelf voor aan de organisatie. Internet heeft het veel makkelijker gemaakt dan vroeger om de juiste persoon te vinden. Traceer wie de feesten organiseert waar jij wil draaien en benader de organisatie. Wees bescheiden, maar laat de organisatie weten dat jij degene bent die ze missen op de line-up

5. Zorg voor goede socials
Als je jezelf op internet promoot, zorg dan voor duidelijke structuur op je socials. Laat duidelijk terugkomen waar jij als DJ voor staat en wat ze van je kunnen verwachten.

6. Maak je eigen mixsets en tracks en durf je materiaal te delen
Om te laten horen waar jij voor staat moet je je eigen geluid samenvatten in je mixsets en/of de nummers die je zelf maakt. Wees daarin zo origineel mogelijk. Maak je een mixset, draai dan niet de standaard hits aan elkaar, maar zoek nummers die jouw geluid zo goed mogelijk weergeven. Maak je je eigen tracks, zorg dan dat ze net zo goed klinken als de beste nummers die je draait. Wees vooral niet bang om je eigen producties te verspreiden. Iedere eigen mix of track is een uiting van jou, waardoor de wereld jou iets beter leert kennen. Sta open voor kritiek, maar laat je niet ontmoedigen!